Undervisning og rådgivning

Undervisning i podcast


Podcast - sådan kommer du i gang!


D. 7.og 8.februar i Aarhus


Kurset er meget praktisk anlagt, det vil sige, at du selv får en recorder i hånden og får lov at optage, redigere og uploade – efter en grundig introduktion.


Du lærer også, hvordan I laver jeres eget podcast studie. Du får en gennemgang af det nye RØDECaster pro podcast-studie med masser af spændende features – f.eks. kan der kobles telefoner til.


Erfaringen fra de mange år kurset har kørt er, at mange kursister efter kurset laver podcast i projekter eller på arbejdspladsen.

Specielt til dette kursus er der produceret to korte podcast, som bliver brugt i undervisningen.


Her fortæller journalist Anders Agger om at lave et godt anslag i fortællingen og filmkomponist Flemming Nordkrog om, hvordan musik kan støtte fortællingen i din podcast.


Du kan tilmelde dig gennem mediernes efteruddannelse eller skriv til kontakt@podcastteam.dk


Læs mere om kurset herBliv en god podcastvært

D. 28 og 29. februar i Aarhus


Mange af de mest lyttede danske podcast foregår i et studie, hvor mennesker mødes foran mikrofonerne og historier foldes ud. Ny teknologi har gjort det muligt at have sit eget podcaststudie i køkkenet, dagligstuen eller på arbejdspladsen – og så er det jo bare at trykke på den røde knap, hvor svært kan det være?


Svaret er, at det er en god ide at have styr på en række grundlæggende ting, før den røde lampe tændes.

Værten, eller værterne, spiller selvsagt en meget vigtig rolle. Du skal have overblik over manus, have forberedt gode spørgsmål, have inviteret relevante gæster og samtidig speake troværdigt og være aktiv lyttende.


Og så er der også lige det med at optage og udkomme i en god lyd, samt være tilstede på de rigtige platforme og skabe opmærksomhed omkring podcasten.


Alt det hjælper vi dig med at få styr på over to intense kursusdage, hvor den erfarne vært og tilrettelægger Anne Kejser og den ligeledes erfarne podcaster Søren Prehn har sammensat et program og en række praktiske øvelser, der klæder dig på som podcastvært, hvor mikrofonen er din ven.

Læs mere om kurset herRådgivning til virksomheder og organisationer

Konceptudvikling og teknik


Vi hjælper jer med at finde ud af hvilke værdier jeres virksomhed/organisation rummer, som vil give en lytteoplevelse for målgruppen. Konceptudvikling i forhold til form, længde, tempo, musik, jingles osv.

Samt hvordan I rent teknisk løser det at producere podcast

Versionering og søgeoptimering


Et godt podcast rummer en masse content, som kan bruges på jeres andre medieplatforme. Vi hjælper med at lave en strategi for hvordan materialet kan bruges på hjemmeside, nyhedsbrev, sociale medier, e-magasin, konferencer...

Derudover får I gode råd om søgeoptimering